Gevulde Zoete Aardappel met Pulled Chicken

Boordevol eiwitten en een erg smakelijk gerecht! Lekker voor een doordeweekse dag en helemaal ideaal op een trainingsdag.

INGREDIËNTEN (voor 4 personen):

600 gram zoete aardappel
200 gram kipfilet
80 gram Griekse yoghurt
1 tl. curry madras kruiden
1 tl. garam masala
1 tl. tomatenpuree
70 gram doperwten diepvries

BEREIDINGSWIJZE
Stap 1: Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2: Spoel de zoete aardappels af onder de kraan. Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappel. Leg deze op een ovenrooster bekleed met bakpapier in de voorverwarmde oven. Check na 40 minuten of de aardappels gaar zijn. Je kunt dit checken door met een vork erin te prikken. Is de kern zacht, dan zijn ze klaar. De bereidingstijd verschilt tussen de grootte van de aardappels.

Stap 3: Ondertussen bereid je de vulling. Maak de marinade voor de kip met 1 tl curry madras, 1 tl garam masala, 1 tl tomatenpuree en 1 el (20 gram) Griekse yoghurt. Meng de marinade, snijd dan de kipfilet in grove repen en smeer in met de marinade.

Stap 4: Schroei de kip op middelhoog vuur in 2 minuten aan in een pan met een deksel. Draai het vuur laag en voeg daarna de overige marinade aan de pan toe en een scheut water en doe de deksel op de pan. Na ongeveer 15-20 minuten kun je de kip met twee vorken uit elkaar trekken. Voeg dan de erwtjes toe en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan sudderen.

Stap 5: Snijd de aardappelen over de lengte open maar niet helemaal doormidden. Open ze en vul met het kipmengsel. Je kunt de aardappelen toppen met 1 el Griekse yoghurt en koriander.

Tip: vervang de kipfilet door vega kipstukjes en eventueel de Griekse yoghurt voor een plantaardig alternatief om dit recept vega(n) te maken.

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):
Kcal: 346 per portie
Eiwit: 26 gram
Koolhydraten: 47 gram
Vetten: 6 gram


GRATIS INTAKE!
Plan een gratis kennismakingsgesprek op een van onze locaties. Nog zonder sport, laat ons bekijken wat we voor u en uw gezondheid & fitheid kunnen doen!

E-mail: info@3sixty5.nl 
Bel: 06-47472424
Whatsapp: 06-47472424