Gevulde aubergines

Zin in een lekkere en voedzame maaltijd? Dan moet je deze gevulde aubergines proberen. Ze hebben weinig voorbereidingstijd nodig. Terwijl de aubergines in de oven staan, kun jij een home workout doen. Ideaal! Lekker met zilvervliesrijst, aardappelen of couscous.

p.s.: maak dit recept vega door het gehakt te vervangen voor een plantaardige variant, of ga voor linzen.

INGREDIËNTEN (voor 2 personen):

– 2 stuks aubergine
– 2 el olijfolie
– 300 gram mager rundergehakt
– 2 el knoflookpoeder
– 1 el kaneel
– 140 gram tomatenpuree
– 250 gram cherrytomaatjes
– 75 gram feta
– 1 handje peterselie

BEREIDINGSWIJZE
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergines door de midden en snijd kruislings in het vruchtvlees. Besprenkel deze met olijfolie en zet ze in de oven voor 30 minuten.

Stap 2: Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak het gehakt rul, voeg de knoflook, kaneel en tomatenpuree toe en roer goed door.

Stap 3: Haal de aubergine uit de oven en lepel ze uit. Doe het vruchtvlees bij het gehakt en meng dit goed.

Stap 4: Verkruimel de feta over de aubergines en doe de ovenschaal in de oven voor 10 minuten.

Stap 5: Bestrooi met de peterselie.

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):
Kcal: 540
Eiwit: 31 gram
Koolhydraten: 25 gram
Vetten: 32 gram


GRATIS INTAKE!
Plan een gratis kennismakingsgesprek op een van onze locaties. Nog zonder sport, laat ons bekijken wat we voor u en uw gezondheid & fitheid kunnen doen!

E-mail: info@3sixty5.nl 
Bel: 06-47472424
Whatsapp: 06-47472424