Gevulde pompoen met linzen, paddenstoelen & granaatappel

Een makkelijke én lekkere manier om meer groente binnen te krijgen zijn gevulde groente. We hebben al eerdere recepten gedeeld met gevulde paprika of courgette, maar ditmaal kiezen we voor een gevulde pompoen. Een vulling van linzen, paddenstoelen en granaatappel, maar met de vulling kun je eindeloos variëren. 

INGREDIËNTEN (voor 2 personen):
– 1 pompoen
– 1/2 mile lepel olijfolie
– 100 gram linzen
– 5 gram salie
– 1/2 granaatappel
– 1 teen knoflook
– 150 gram paddenstoelentrio
– 60 gram hummus
– 25 gram waterkers

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder het kroontje van de pompoen en halveer ‘m horizontaal. Verwijder met een lepel de pitten en draderige binnenkant en besprenkel de snijkanten elk met een 1/2 eetlepel olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

Kook ondertussen de linzen in water met 1 takje salie (per 2 personen) en eventueel zout in 20 min. beetgaar. Giet af, verwijder de salie en laat uitlekken. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Leg de halve granaatappel met de snijkant naar beneden losjes in je hand. Tik boven een kom met een pollepel op de vrucht, zodat de pitjes in de kom vallen.

Snijd de knoflook en de rest van de salieblaadjes fijn. Scheur de grote paddenstoelen in stukken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook, salie en paddenstoelen 4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de linzen met de hummus.

Vul de pompoenhelften met het linzenmengsel en verdeel de paddenstoelen en granaatappelpitjes erover.

Leg op elk bord 1 gevulde pompoenhelft en leg de helft van de waterkers eromheen.

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):

Kcal: 440
Eiwit: 18 gram
Koolhydraten: 54 gram
Vetten: 18 gram


UW DOEL IS ONZE MISSIE
Het is onze drijfveer om mensen te helpen hun fysieke (en soms ook mentale) doelen te behalen. Om de maximale potentie van hun eigen lijf en gezondheid te vergroten en te laten benutten. Wij vergroten de quality of life. Het is ons doel om u de beste versie van uzelf te laten zijn.

Wij willen significante en tegelijkertijd duurzame verbetering in leef kwaliteit, gezondheid, lichaamsgewicht en fitheid teweeg brengen. Het is ons streven om zelfs meer verandering teweeg te brengen dan u vooraf zelf had kunnen dromen. Wij halen hier al 15 jaar onze voldoening uit.