Gepofte zoete aardappel met Hüttenkäse

Een gepofte aardappel lijkt zo simpel, maar hoe maak je dat nou precies? Wij gaan voor de makkelijkste variant: in de oven. 

INGREDIËNTEN (voor 4 personen):
– 4 zoete aardappels
– 100 gram cherrytomaten
– 150 hüttenkäse
– 400 gram tomatenblokjes
– 75 gram radijs, in kleine stukjes
– 1 lente ui gesneden, in kleine ringetjes


BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de zoete aardappels op een bakplaat op een velletje bakpapier. Prik ze in met een vork.

Wrijf de schil in met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. Pof de aardappels in 50 minuten zacht in de oven op 180 graden.

Maak intussen de vulling. Meng de in stukjes gesneden cherrytomaatjes, lente-ui en radijs in een kom. Hoe kleiner je de ingrediënten fijn snijdt, hoe lekkerder! Meng de Huttenkase erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Haal de zoete aardappels uit de oven. Snijd de zachte bataat open (voorzichtig: heet!) om ze te vullen. Verdeel de vulling over de vier aardappels.

VOEDINGSWAARDEN (per gepofte zoete aardappel):
Kcal: 179
Eiwit: 8 gram
Koolhydraten: 28 gram
Vetten: 5 gram

GRATIS INTAKE!
Plan een gratis kennismakingsgesprek op een van onze locaties. Nog zonder sport, laat ons bekijken wat we voor u en uw gezondheid & fitheid kunnen doen!

E-mail: info@3sixty5.nl 
Bel: 06-47472424
Whatsapp: 06-47472424