Een gezond alternatief voor een ijskoud ijsje nodig? Probeer dan tijdens de warme zomer dagen dit recept uit.
INGREDIËNTEN (voor 4 personen):
50 gram rabarber
35 gram aardbeien
5 gram suiker
8 dadels
50 gram notenmix amandelen en walnoot
25 gram havervlokken
5 gram zonnebloem- of pompoenpitten
300 gram Griekse yoghurt
BEREIDINGSWIJZE
Stap 1: Bereid eerst de rabarbercoulis voor. Snijd de rabarber in stukjes en doe samen met de aardbeien, suiker en water in een pannetje. Laat zachtjes koken voor 15 minuten zodat de rabarber en aardbeien zacht zijn. Pureer dan met een staafmixer tot een fijne fruit coulis en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 2: Week 8 dadels in warm water voor ongeveer 10 minuten. Ontpit de dadels en maal deze fijn in de foodprocessor. Voeg hier ook de noten, havervlokken en zaden aan toe en maal tot een grove plakkerige structuur.
Stap 3: Bekleed een vierkante schaal met bakpapier en maak de bodem van de bars door het dadel-notenmengsel stevig plat te drukken in de schaal.
Stap 4: Schep hierop de yoghurt en strijk de bovenkant plat. Schep daar bovenop de rabarbercoulis en garneer eventueel met vers fruit. Zet de schaal voor een nacht in de diepvries. In de ochtend kun je de bars in repen snijden. Eet ze direct uit de vriezer.
VOEDINGSWAARDEN (per persoon):
Kcal: 217 per portie
Eiwit: 10 gram
Koolhydraten: 19 gram
Vetten: 11 gram
GRATIS INTAKE!
Plan een gratis kennismakingsgesprek op een van onze locaties. Nog zonder sport, laat ons bekijken wat we voor u en uw gezondheid & fitheid kunnen doen!
E-mail: info@3sixty5.nl
Bel: 06-47472424
Whatsapp: 06-47472424