Frédéric: “Ik ben fit én heb nog steeds een leuk leven!”

Frédéric (50) is van origine Fransman, getrouwd, eigenaar van een modeagentuur dat gespecialiseerd is in de distributie van luxe damesschoenen en tassen als Unisa, Lola Cruz en Moschino en sport sinds 2018 bij 3SIXTY5 op de Valkenburgertraat in Amsterdam.

“De begeleiding is enorm persoonlijk, waardoor ik gemotiveerd aan elke training begin”

Frédéric: “Ik ben in totaal negen kilo afgevallen. Ik voel me fit. Dat was lang niet altijd zo. Ik heb een haat-liefdeverhouding met sporten. Door 3SIXTY5 heb ik een klein stukje van die liefde teruggevonden, maar ik blijf die stok achter de deur nodig hebben. Ik heb een traumatische ervaring met sport.

In mijn jongere jaren was ik tenger en bleek al snel dat ik homoseksueel ben. Je kunt je voorstellen dat ik door veel jongens op school werd gepest, ook tijdens de sportklassen.

Ik had geen goede motoriek, waardoor ik niet goed was in sporten als voetbal en rugby. Ik werd buitengesloten. Daar is mijn afkeer van sport begonnen. Pas begin twintig, toen ik uit de kast kwam en in de gayscene terechtkwam ging ik met een vriend mee naar de sportschool.

In die tijd waren de lichamen als die van Arnold Schwarzenegger het ideaalbeeld in die scene. Ik had het gevoel dat ik wel móést, om erbij te horen. Maar die echte liefde voor de sportschool heb ik nooit kunnen vinden.

Ik begin die nu pas, door personal training en door 3SIXTY5, weer langzaam terug te vinden. Voor mij is sfeer, gemoedelijkheid en persoonlijke benadering erg belangrijk. Dat heeft 3SIXTY5. Het is voor het eerst dat ik mij op mijn gemak voel in de gym.

Het is privé, je staat nooit met heel veel mensen tegelijkertijd te sporten, waardoor ik mij niet geïntimideerd voel, niet bekeken. Er hangt geen sportschool-vibe. Ik kan hier mijn gang gaan, zonder beoordeeld te worden. Je voelt dat iedereen hier respect voor elkaar heeft, je in je waarde laat.

”Iedereen heeft een verhaal, iedereen komt ergens vandaan”

De personal trainers van 3SIXTY5 luisteren naar je verhaal. Iedereen komt ergens vandaan en iedereen vraagt om ander soort aandacht. Dat begrijpen ze hier zo goed. Dat zorgt ervoor dat ik mij goed voel, dat ik lekker aan een training begin. Ik voel me zelfverzekerd, sterk.

Ik had nooit gedacht dat ik mij zo goed zou kunnen voelen in een gym. Ik zwem bijvoorbeeld ook, in teamverband, en daar is meer aandacht voor het menselijke, omdat je een teamsport beoefend. Het is meer een club waar je automatisch onderdeel van wordt. In een sportschool is dat niet zo vanzelfsprekend. Bij 3SIXTY5 wel.

Ik heb van nature een slank postuur, maar ik merkte dat de mijn liefde voor lekker eten er de laatste jaren voor had gezorgd dat ik zwaarder was als dat ik zou wensen. Door het voedingsadvies van 3SIXTY5 ging ik voeding anders bekijken, ik maakte aanpassingen, maar wel aanpassingen die voor mij haalbaar zijn. Zo houd ik enorm van goed, banketwaardig brood, en hebben we een voedingsschema gevonden waarin dit nog steeds mogelijk is.

Ik heb het gevoel dat ik echt aan mijzelf aan het werken ben, niet alleen aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant. Je hebt veel contact met de trainers van 3SIXTY5, je staat continu met ze in verbinding en je praat veel met ze. Zo krijg je ook veel inzichten, zoals wat je valkuilen zijn zodat je een betere afweging kan maken zodra een situatie zich voordoet.

Voor mij zijn het levenscoaches, geen trainers. Ze helpen je met veel meer dan dat. En dat heeft ervoor gezorgd dat ik zonder dat ik het gevoel heb mijn leven drastisch te hebben veranderd, veel kilo’s ben kwijtgeraakt en sterker en zelfverzekerder ben dan ooit. Ik voel me fit en blij!”


3SIXTY5 biedt premium Personal Training aan en heeft vier eigen privé studio’s in Abcoude, Amsterdam & Ibiza

De bijzonder goed opgeleide en ervaren personal trainers staan 7 dagen per week, 365 dagen voor u klaar om te begeleiden op weg naar de beste versie van uzelf. Elke client wordt 1-op-1 begeleidt op zowel training, voeding & mindset.

BOEK EEN GRATIS INTAKE GESPREK

Of stuur een WhatsApp: 06 4747 2424