Fit de Feestdagen door: tips van de pro’s

ZONDER KLEERSCHEUREN DE FEESTDAGEN DOOR
Het aftellen naar de kerst is eigenlijk meer een optelsom van met chocoladekransjes omringde dagen: eindejaars-deadlines, last-minute cadeau inkopen en ga zo maar door. Sinterklaas is de deur nog niet uit of de Kerst-gekte is er al weer.

Juist dóór corona is de drang naar gezelligheid -en saamhorigheid- alleen maar groter geworden. En ook al zullen deze feestdagen er wellicht anders uitzien dan normaal, de kans is groot dat je -net als vorige jaren- er niet fitter en slanker van wordt.

Ondertussen hangen de wallen onder je ogen. Van trainen en gezond eten komt weinig terecht… Hoe -in godsnaam- overleef je de komende 3 weken?! De personal trainers van 3SIXTY5 hebben het antwoord:

De combinatie van overmatig eten, meer drinken, onvoldoende beweging en slaap kan gemakkelijk resulteren in een lichaamstransformatie die doet denken aan de metamorfose van acteur Tim Allen in de film ‘The Santa Clause’.

BLIJF TRAINEN!
Je hebt het druk, dat snappen we. Maar je wilt niet je trainingsregime zo laten ontsporen dat je een heel nieuw goede voornemen nodig hebt om weer op back on track te komen.

Plan voldoende workout sessies in op de dagen waarop je zonder gedoe kunt trainen. En doe het dan ook! Maak er een prioriteit van, zeker nu.

Train wanneer je kan, omdat er voldoende momenten zijn waarop je juist niet kan met de feestdagen.

De oplossing is -zoals alles- doe het met mate. Natuurlijk eet en drink je meer dan normaal, maar blijf wel trainen om te compenseren! Dit is niet het seizoen om met een heel nieuw trainingsregime te starten, dat snappen we. Maar als je goed oplet, naar je lichaam luistert en deze tips opvolgt, kun je nog steeds een deel van je december calorieën -en alcohol- compenseren.

TIJDENS DE DINERS
Ondanks Corona heb je waarschijnlijk toch 4 of 5 van flinke diners in de komende tijd. Zeker nu je niet met grote groepen samen kunt komen, is de kans groot dat je alles opknipt: Kerstavond met vrienden, eerste kerstdag met je familie, tweede kerstdag met ouders en dan komt ook nog oud-en-nieuw.

Er zijn een paar trucks om slim met een dergelijk diner om te springen: probeer eerst de laag calorische zaken te eten, zoals groenten en magere eiwitten (kip, kalkoen, vis) en liefst zonder saus. Hierdoor zit je al wat voller voordat je de aardappelen en vetter vlees naar binnen gaat werken. En nee, dat heeft niemand door aan tafel, geloof ons.

Juist dóór corona is de drang naar gezelligheid -en saamhorigheid- alleen maar groter geworden. Heel begrijpelijk natuurlijk, maar teveel gezelligheid en gezondheidsdoelen gaan niet (altijd) goed samen. 


5 EFFECTIEVE TIPS:

1) Eet op de dag van een diner/feestdag voldoende maar blijf weg van hoog calorische en vetrijke voeding. Zo creëer je qua calorieën iets meer ruimte voor het rijke kerstdiner. Eet je echter te weinig, dan ga je met honger het etentje in en dat is hét perfecte recept voor over-eten. Voor je het weet ben je 3000-4000 kcal verder.

Lees hier de top 10 meest verzadigende voedingsmiddelen.

2) Doe niet mee aan kleine hapjes voor het diner zoals nootjes, frituur en kaasjes. Superlekker, we know. Maar alleen al een paar handjes nootjes en een paar stukjes kaas kan al 1500 tot 2000 kcal leveren (niet overdreven).

3) Drink een uur voor de maaltijd een halve liter water en blijf regelmatig water drinken tijdens het diner. Hierdoor zal je minder snel wijn drinken en sneller een vol gevoel hebben.

4) Sla het toetje over of neem 1 hapje. Zoals Oma altijd al zei: “de rest smaakt toch hetzelfde”.

De laatste tip: realiseer je dat je niet al je goede gewoontes over de schutting hoeft te gooien tijdens de feestdagen. Er zijn in december nog steeds meer ‘normale’ dagen zonder feestdagen dan dagen mét deze ongein.

Je zult echt niet afvallen de komende weken, maar je hoeft ook niet al je limieten over boord te gooien. It’s all about the balance.

Happy Holidays en alvast een sterk & gezond 2022!
Team 3SIXTY5UW DOEL IS ONZE MISSIE
Het is onze drijfveer om mensen te helpen hun fysieke (en soms ook mentale) doelen te behalen. Om de maximale potentie van hun eigen lijf en gezondheid te vergroten en te laten benutten. Wij vergroten de quality of life. Het is ons doel om u de beste versie van uzelf te laten zijn.

PLAN EEN GRATIS INTAKE GESPREK