Falafel bowl

Falafel is een gerecht dat veel wordt gegeten in het Midden-Oosten. Het wordt gemaakt van kikkererwten, kruiden en specerijen. Van het mengsel worden balletjes gedraaid en vervolgens gefrituurd of gebakken. Je kan falafel ook los eten. Maar het wordt vaak geserveerd met een vers pitabroodje, hummus en/of tahini en Israëlische salade!

INGREDIËNTEN (voor 4 personen):
– 900 gram babyspinazie
– 500 gram bloemkoolrijst
– 100 gram paarse kool
– 1 grote schaal met falafel (12 stuks)
– 100 gram hummus
– 100 gram tzatziki
– 60 gram harissa
– 60 gram verkruimelde feta
Israelische salade
– optioneel: pita broodje

BEREIDINGSWIJZE:

Voeg 225 gram spinazie, 125 gram bloemkoolrijst en 25 gram gehakte paarse kool aan een kom toe.

Maak elke bowl af door hem aan te vullen met 3 gebakken falafel balletjes, 100 gram salade, 2 eetlepels hummus, 2 eetlepels tzatziki, 1 eetlepel harissa en 1 eetlepel feta.

Serveer de falafel bowl met een pita broodje!

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):

Kcal: 395 (zonder pita broodje)
Eiwit: 22 gam
Koolhydraten: 28 gram
Vetten: 18 gram


UW DOEL IS ONZE MISSIE
Het is onze drijfveer om mensen te helpen hun fysieke (en soms ook mentale) doelen te behalen. Om de maximale potentie van hun eigen lijf en gezondheid te vergroten en te laten benutten. Wij vergroten de quality of life. Het is ons doel om u de beste versie van uzelf te laten zijn.

Wij willen significante en tegelijkertijd duurzame verbetering in leef kwaliteit, gezondheid, lichaamsgewicht en fitheid teweeg brengen. Het is ons streven om zelfs meer verandering teweeg te brengen dan u vooraf zelf had kunnen dromen. Wij halen hier al 15 jaar onze voldoening uit.