3SIXTY5 Personal Trainer Spotlight: Dave

“Op mijn 15e ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met fitness. Ik had destijds flink wat overgewicht en voelde mij totaal niet prettig in mijn eigen lichaam. De knop moest om en zo ben ik begonnen met trainen in de sportschool.”

PASPOORT:
Naam: Dave Koorn
Leeftijd: 29 jaar
Woonplaats: Amsterdam
Burgerlijke staat: Samenwonend met mijn vriendin
Sportspecifieke achtergrond: Boksen en krachttraining
Functie: Personal Trainer, Voedingsspecialist en Leefstijlcoach bij 3SIXTY5 Abcoude.

HOE BEN JE BIJ 3SIXTY5 TERECHTGEKOMEN?
“Ik ben door een bevriende trainer van 3SIXTY5 op een openstaande vacature gewezen. Vanaf dat punt is het eigenlijk heel snel gegaan. Ik ben intensief ingewerkt en ben daarna full-time aan de slag gegaan.”

WAT IS JE ACHTERGROND IN DE SPORT?
“Op mijn 15e ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met fitness. Ik had destijds flink wat overgewicht en voelde mij totaal niet prettig in mijn eigen lichaam. Ik was een typische puber, alleen maar aan het gamen, snacken en bank hangen. De knop moest om en zo ben ik begonnen met trainen in de sportschool.

Na een paar keer mee te zijn geweest met een vriend naar de sportschool in de buurt, kreeg ik de smaak behoorlijk te pakken. Op een gegeven moment was trainen hetgeen wat mij het meest blij maakte. Ik kreeg goede adviezen van gelijkgestemden en al snel stromende de complimenten over mijn nieuwe lijf binnen.

De laatste jaren ben ik fanatiek aan het boksen. Ik gebruik boksen vooral als uitlaatklep en ik kan me helemaal laten gaan tijdens een training. Boksen pas ik overigens zeer veel toe tijdens mijn sessies. Het is een ontzettend dynamische vorm van beweging en je ontwikkelt er zowel kracht als uithoudingsvermogen mee.”

WAT MAAKT 3SIXTY5 VOOR JOU UNIEK?
“Het resultaatgerichte werken van 3SIXTY5 spreekt mij heel erg aan. Dit is iets wat ik destijds mistte bij mijn vorige werkgever. Het is fijn om je kennis en kunde los te laten op cliënten die daar voor open staan en willen leren. Onze cliënten komen uiteindelijk bij ons voor nét dat beetje extra expertise.”

WAT VIND JE HET LEUKSTE AAN JE WERK?
“De relatie die je opbouwt met een cliënt vind ik geweldig! Ondanks dat onze cliënten vaak een hele andere levensstijl hebben vind ik het mooi om te zien dat dit wegvalt op het moment dat je aan een gezamenlijk doel werkt.”

Daarnaast krijg ik ontzettend veel voldoening van de transformatie die cliënten doormaken. Sommige herken je na 6 maanden helemaal niet meer terug. Niet fysiek, maar vooral mentaal zie je de mooiste veranderingen plaatsvinden!”

WAT DOE JE HET LIEFSTE IN JE VRIJETIJD?
“Het klinkt cliché maar ik heb van mijn grootste hobby mijn werk kunnen maken. Dit voelt als een heel groot voorrecht. Naast het sporten is koken ook een bezigheid waar ik veel tijd aan besteed. Mijn specialiteit in de keuken? Ik ben een meester in biefstuk grillen!”

WELKE VAKANTIE IS JOU HET MEEST BIJGEBLEVEN?
“Bali. Ik ben daar een paar jaar geleden samen met mijn vriendin geweest en dat eiland heeft heel veel indruk op ons gemaakt. De sfeer op het eiland is relaxed, de mensen die daar leven zijn heel vriendelijk en je kunt er ontzettend lekker eten. Het viel me op dat ze daar ontzettend sportminded zijn. Van surfen tot aan yoga; een heel inspirerende plek!

WAT IS VOOR JOU DE BELANGRIJKSTE TRAININGSTIP?
Leave your ego at the door! In mijn ogen is dit waar de meeste mensen de fout ingaan. Er bestaat geen goed of fout, maar de achterliggende gedachten is voor mij cruciaal. Ben je als trainer in staat om uit te leggen waarom je hebt gekozen voor een bepaalde oefening? Techniek staat voor mij altijd op nummer 1. Een goede technische basis is voor mij het startpunt van een trainingstraject.

OP WELKE MUZIEK TRAIN JE ZELF HET LIEFST?
“Hip Hop”

WELKE 5 WOORDEN BESCHRIJVEN JOUW PERSOONLIJKHEID HET BESTE?
“Gedreven, serieus, loyaal, rustig en eerlijk”