Courgette lasagne

Deze overheerlijke courgette lasagne is een variant op de klassieke lasagne, maar dan met aanzienlijk minder calorieën. Heerlijk als diner, maar ook koud voor lunch en ideaal om in te vriezen. Buon appetito! 

INGREDIËNTEN (VOOR 6 PERSONEN):
– 500 gram mager rundergehakt
– 1 ui in snippers gesneden
– 1/2 theelepel oregano
– 1/2 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 blikje tomatensaus
– 1 groot ei, licht geklopt
– 100 gram hüttenkäse
– 4 middelgrote courgettes
– 3 eetlepels bloem
– 100 gram geraspte mozzarella light

BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Fruit een ui tot het glazig ziet in zo’n 2-3 minuten en voeg daar het mager rundergehakt aan toe totdat het niet meer roze is. Roer de kruiden en tomatensaus erdoor en laat het onbedekt koken voor 5 minuten.

Meng vervolgens de kwark en ei in een kom. Snijd de courgette in dunne lange plakken. Leg de plakken courgette in een ovenschaal en bestrooi met de helft van het bloem. Top dit af met hüttenkäse en de helft van het vleessaus. Herhaal dit laag voor laag tot het volledige beslag is gebruikt. Schuif de schaal tot slot voor 40 minuten in de oven en bestrooi indien gewenst met extra kaas.

VOEDINGSWAARDEN (per portie):
Kcal: 273
Eiwit: 26 gram
Koolhydraten: 14 gram
Vetten: 13 gram


UW DOEL IS ONZE MISSIE
Het is onze drijfveer om mensen te helpen hun fysieke (en soms ook mentale) doelen te behalen. Om de maximale potentie van hun eigen lijf en gezondheid te vergroten en te laten benutten. Wij vergroten de quality of life. Het is ons doel om u de beste versie van uzelf te laten zijn.

Wij willen significante en tegelijkertijd duurzame verbetering in leef kwaliteit, gezondheid, lichaamsgewicht en fitheid teweeg brengen. Het is ons streven om zelfs meer verandering teweeg te brengen dan u vooraf zelf had kunnen dromen. Wij halen hier al 15 jaar onze voldoening uit.