Courgette Noedels met Kalkoenballetjes en Marinarasaus

COURGETTE NOEDELS MET KALKOENBALLETJES (30 min)
Courgette noedels zijn een perfecte vervanging voor pasta. En de gehaktballen houden je lekker gevuld zodat je later op de avond minder snel naar koekjes, kaasjes of snoep gaat zoeken.

Daarnaast is courgette een stuk calorie armer en je krijgt meteen een grote hoeveelheid groente binnen. Een heerlijke, vullende maaltijd boordevol met eiwitten en goede vetten. Gezinstip: kook gewone pasta voor je kinderen en eet zelf de courgette. Daarnaast is het makkelijk mee te nemen, in te vriezen en later weer op te warmen!

INGREDIENTEN (voor 4 personen):
– 400gr courgetti
– 2 blikken gepelde tomaten met sap
– 400gr gemalen kalkoen (of kip)
– zakje Panko broodkruimels
– 15-20gr vers geraspte Parmezaanse kaas
– 2 eierdooiers
– 2 theelepels gedroogde oregano
– 2 theelepels gedroogde basilicum
– 1 theelepel gedroogde peterselie
– 2-3 theelepels knoflookpoeder of 2-3 teentjes verse knoflook
– 1/2 theelepel gemalen rode pepervlokken
– Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

BEREIDINGSWIJZE:
– Verwarm de oven voor op 240 graden C. Vet een ovenschaal met een klein beetje kokosolie in of met een nonstick-spray.
– Meng in een grote kom gemalen kalkoen, Panko broodkruimels, eidooiers, oregano, basilicum, peterselie, knoflookpoeder en rode pepervlokken; breng op smaak met zout en peper. Gebruik een houten lepel of schone handen en roer tot alles goed gecombineerd is.
– Rol het mengsel in flinke balletjes, ongeveer 16 gehaktballen.
– Leg de gehaktballetjes op de voorbereide ovenschaal en bak gedurende 18-20 minuten, of tot alle kanten bruin zijn en gehaktballen gaar zijn; Zet daarna opzij.
Marinara-saus:
– Snij de ui in kleine stukjes, verhit de olie en voeg de uien en knoflook al roerend toe voor ongeveer 3 min tot het zacht is. De gepelde tomaten met de helft van het sap erbij voegen. Basilicum en oregano toevoegen en het vuur laag zetten. Laten sudderen voor 20 minuten tot de saus iets is ingedikt. Op smaak brengen met zout en peper.
– In een grote pan met kokend water kook je de courgette heel kort: 30-60 seconden; spoel goed af met koud water.
– Verdeel vervolgens de courgette noedels over de borden en top met gehaktballen, marinara saus en een klein beetje Parmezaanse kaas.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON:
Kcal: 408
Koolhydraten: 11.5 gram
Eiwit: 24.2 gram
Vetten: 29.2 gram
Vezels: 2.5 gram

STOP MET AFVALLEN! Lees hier waarom wij vinden dat je niet alleen moet focussen op afvallen.

#3SIXTY5 #3SIXTY5recepten
#getfittheprofessionalway