Chili con carne

¡Viva Méxicoooo! Chili con carne, Spaans voor chili met vlees. Smaakvol, voedzaam én binnen 20 minuten op tafel. Lekker om te serveren met zilvervliesrijst, een volkoren wrap of taco.

INGREDIËNTEN (voor 2 personen):

– 150 gram mager rundergehakt
– 2 eetlepels Mexicaanse kruiden
– 1 ui
– 1 rode paprika
– 400 gram kidneybonen in blik
– 400 gram tomatenblokjes in blik
– 10 gram verse koriander
– 1/2 limoen
– 100 gram crème frâiche light

BEREIDINGSWIJZE:

Verhit de olie in de hapjespan en bak het gehakt met de Mexicaanse kruiden en peper in 5 min. rul.

Snipper ondertussen de uien. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg de ui en paprika toe en bak nog 5 minuten mee op middelhoog vuur.

Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen en tomatenblokjes toe aan het gehakt. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper.

Snijd de koriander fijn en meng de helft met de crème frâiche en peper.

Snijd de limoen in parten. Serveer de chili con carne met de korianderspread en limoenparten. Bestrooi met de rest van de koriander.

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):

Kcal: 525
Eiwit: 32 gram
Koolhydraten: 32 gram
Vetten: 27 gram


UW DOEL IS ONZE MISSIE
Het is onze drijfveer om mensen te helpen hun fysieke (en soms ook mentale) doelen te behalen. Om de maximale potentie van hun eigen lijf en gezondheid te vergroten en te laten benutten. Wij vergroten de quality of life. Het is ons doel om u de beste versie van uzelf te laten zijn.

Wij willen significante en tegelijkertijd duurzame verbetering in leef kwaliteit, gezondheid, lichaamsgewicht en fitheid teweeg brengen. Het is ons streven om zelfs meer verandering teweeg te brengen dan u vooraf zelf had kunnen dromen. Wij halen hier al 15 jaar onze voldoening uit.