Lichaamsbeweging maakt je gelukkiger dan geld

WETENSCHAPPERS BEWEREN DAT BEWEGEN BELANGRIJKER VOOR JE IS DAN JE ECONOMISCHE STATUS.

Het is duidelijk dat sporten en bewegen voordelen heeft voor uw gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Maar wat als wetenschappers konden aantonen dat intensieve beweging belangrijker is voor uw geestelijke gezondheid dan uw economische status?

Volgens een aantal onderzoekers van Yale en Oxford hebben is dat het geval. In de studie, welke is gepubliceerd in het toonaangevende medisch-wetenschappelijke tijdschrift The Lancet, verzamelden wetenschappers gegevens over het fysieke gedrag en de mentale stemming van meer dan 1,2 miljoen Amerikanen.

“De wetenschappers ontdekten dat mensen die regelmatig sporten de neiging hebben om zich 35 dagen per jaar slecht te voelen, niet-actieve deelnemers voelden zich 53 dagen per jaar slecht.”

Deelnemers werd gevraagd om de volgende vraag te beantwoorden: “Hoe vaak heb je je in de afgelopen 30 dagen mentaal onwel gevoeld, bijvoorbeeld door stress, depressie of emotionele problemen?”

De deelnemers werden ook gevraagd naar hun inkomen en fysieke activiteiten. Ze konden kiezen uit 75 soorten lichaamsbeweging – van het maaien van het gazon, het verzorgen van de kinderen, huishoudelijk werk, tot intensieve krachttraining, fietsen en hardlopen aan toe.

MENSEN DIE ACTIEF BLIJVEN, ZIJN MEESTAL GELUKKIGER
De wetenschappers ontdekten dat, degenen die regelmatig aan beweging doen de neiging hadden om zich 35 dagen per jaar slecht te voelen, terwijl niet-actieve deelnemers zich gemiddeld 18 dagen langer slecht voelden. En hoe intensiever er werd gesport, hoe minder dagen mensen zich slecht voelden.

“Het team ontdekte ook dat bepaalde sporten waarbij sprake is van sociale contacten een positiever effect op je geestelijke gezondheid kunnen hebben dan andere sporten.”

Bovendien ontdekten de onderzoekers dat fysiek actieve mensen zich net zo goed voelen als degenen die geen sport beoefenen maar ongeveer $ 25.000 meer per jaar verdienen. In wezen zou je veel meer moeten verdienen om hetzelfde geluksverhogende effect als sport te krijgen.

Maar het betekent niet dat hoe meer sport je doet, hoe gelukkiger je bent.

TE VEEL LICHAAMSBEWEGING KAN OOK SCHADELIJK ZIJN VOOR DE GEESTELIJKE GEZONDHEID
Beweging is duidelijk goed voor je, maar hoeveel is te veel?

“De relatie tussen sportduur en mentale belasting is U-vormig,” zei studie auteur Adam Chekroud van Yale University in een interview met de Duitse krant Die Welt. Uit de studie bleek dat fysieke activiteit alleen bijdraagt ​​aan een beter geestelijk welzijn als het binnen een bepaald tijdsbestek valt.

Volgens de studie zijn drie tot vijf trainingssessies, die elk 30 tot 60 minuten duren, ideaal per week. De geestelijke gezondheid van die deelnemers die langer dan drie uur per dag trainden, had meer te lijden dan die van degenen die niet bijzonder fysiek actief waren.

De wetenschappers merkten ook op dat bepaalde sporten waarbij sprake is van sociale contacten, zoals teamsporten, of trainen met een groepje of een personal trainer een positiever effect op de mentale gezondheid kunnen hebben dan andere sporten.

Kortom: 3 keer per week intensief trainen maakt je gelukkiger dan het hebben van meer geld!


3SIXTY5 biedt premium Personal Training aan en heeft vier eigen privé studio’s in Abcoude, het Gooi en Amsterdam.

De 25 bijzonder goed opgeleide en ervaren personal trainers staan 7 dagen per week, 365 dagen voor u klaar om te begeleiden op weg naar de beste versie van uzelf. Elke client wordt 1-op-1 begeleidt op zowel training, voeding & mindset.

BOEK EEN GRATIS INTAKE GESPREK

Of stuur een WhatsApp: 06 4747 2424