Barbara: “Ik viel 18 kilo af en heb het leven weer lief.”

Barbara Koetze (45) is ondernemer en runt samen met haar man een beveiligingbedrijf. Vorig jaar besloot ze het roer om te gooien en ging ze bij 3SIXTY5 in het Gooi aan de slag en vond ze haar liefde voor het leven weer terug.

“Toen ik een dagboek moest bijhouden van mijn trainer schrok ik van wat ik op een dag at.

Barbara: “Vorig jaar zat ik in een dip. Ik zat niet lekker in mijn vel, was somber. Ik besloot om hulp te zoeken. Ik ging in therapie en tegelijkertijd ging ik op zoek naar een sportschool. Daarvoor sportte ik niet, ik deed niks. Ik stapte 3SIXTY5 in Newport Huizen binnen voor een intakegesprek en de volgende dag stond ik in de gym voor mijn eerste les. Dat is nu ruim een jaar geleden, er is zóveel veranderd.”

“Het was tijd om mijn leven om te gooien, ik was ontzettend ongelukkig. Ook mijn relatie leidde eronder. Natuurlijk verdient je geest aandacht, maar ik wist dat mijn lijf ook te maken had met mijn depressie. Ik voelde me groot en dik, ongezond en futloos. Het roer moest om.

Ik herinner mij de eerste PT sessie bij 3SIXTY5 als de dag van gisteren. Het was een vrijdagmiddag, ik ging vol goede moed op weg, maar dat viel tegen. Ik was een half uur bezig en ik dacht dat ik aan de zuurstoftank moest, terwijl de oefeningen niet zwaar waren. De trainers deden heel rustig en gecontroleerd.

Ik had totaal geen conditie, mijn lijf was niet gewend aan beweging. Ik wist: het is nu of nooit, dit kán niet zo, ik ben pas 44. De eerste vier tot vijf maanden bij 3SIXTY5  waren het pittigst. Je moet je leven veranderen. Ik moest anders gaan eten, mijn agenda anders indelen (ik sport minimaal drie keer per week); het is een andere mindset.


Toen ik een eetdagboek moest bijhouden van mijn personal trainer schrok ik van wat ik op een dag at. Het waren niet eens de maaltijden, maar alle tussendoortjes die voor het calorieoverschot zorgden. Je hebt niet door, pas al je er kritisch naar gaat kijken zie je het.”

”Mijn man ziet een andere Barbara; daar worden we allebei gelukkig van.”

“Ik zag al vrij snel resultaat, want ik ging er helemaal voor. Dat motiveert natuurlijk. Als je ziet dat het goed gaat, dan wil je meer. Ook de trainers houden je gemotiveerd. Ze vragen regelmatig hoe het gaat, passen schema’s aan en net als je weer in je oude patroon dreigt te vervallen, gaan ze een gesprek met je aan waardoor je toch weer gefocust blijft.

Alle personal trainers van 3SIXTY5 zijn oprecht begaan met je, ze willen je echt helpen met je doelen en levensstijl. En ondertussen maken ze ook nog leuk en houden het relaxed. Je hebt niet het idee dat er een bloedhond in je nek zit de hele tijd!

Mijn doel was 20 kilo afvallen. Dat is nog niet helemaal gelukt binnen dit jaar, ik ben 18 kilo afgevallen. Maar daarnaast ben ik een ander mens. Ik ben blij, fit en het allerbelangrijkst: gelukkig. Dat ben ik een hele tijd niet geweest. Ik heb ineens zin in de zomer! Dat was vroeger absoluut niet zo, dan keek ik op tegen de zomer. Het dragen van korte jurkjes, bikini’s, zwemmen, vreselijk vond ik het. Het is zo fijn dat ik het leven weer liefheb.”

“Ik herinner mij de eerste PT sessie bij 3SIXTY5 als de dag van gisteren. Ondanks dat de trainer heel rustig deed, lag ik er na een half al helemaal af. Dat was voor mij de doorslag. Ik ben 44, niet 84!’

“Ik zag mijn lichaam met de week veranderen, dat zorgde bij mij voor toewijding. Na de eerste drie maanden zat ik er lekker in. Ik ben op een gegeven moment zelfs nog een vierde keer per week gaan sporten, de gratis Sunday Bootcamp die ze vanuit 3SIXTY5 organiseren. Ook ben ik gaan trainen voor een triatlon, samen met mijn man. Hij ziet een andere Barbara en ook hij wordt daar gelukkig van. We hebben elkaar weer teruggevonden. Een jaar geleden dachten we wel eens dat we elkaar voor altijd kwijt waren geraakt. We zagen even niet meer hoe we verder moesten. Dat is nu wel anders.

“Ik zag mijn lichaam met de week veranderen, dat zorgde bij mij voor toewijding. Na de eerste drie maanden zat ik er pas echt lekker in.

Jeroen [Barbara’s man, red.] is altijd sportief geweest, maar ík heb hém gemotiveerd om ook een personal trainer van 3SIXTY5 in de arm te nemen. En dat terwijl hij mij in het verleden met moeite van de bank afkreeg. Wij hebben een hond, en wanneer ik vroeger de hond had uitgelaten, plofte ik daarna neer op de bank, dan was mijn energie op. Nu kom ik thuis van werk, ga ik de hond uitlaten, sporten, en heb nog steeds genoeg energie. Het heeft mijn man en mij dichter bij elkaar gebracht.

We trainen samen, koken gezond, hebben plezier. Hij is ook anders gaan eten, hij wilde mij steunen. Dus in de avonden eet hij ook gezond en bewust. Dat maakt het voor mij ook makkelijker, die steun. Als iemand naast je op de bank chips eet, dan is het lastig om vol te houden. Deze zomer gaan we samen de kwart triatlon doen, ik ben al supertrots op mijzelf als ik de finish haal. Dat had niemand, inclusief ikzelf, een jaar geleden verwacht.”

3sixty5-personaltraining-newport3SIXTY5 biedt premium Personal Training aan en heeft vier eigen privé studio’s in Abcoude, het Gooi en Amsterdam.

De 25 bijzonder goed opgeleide en ervaren personal trainers staan 7 dagen per week, 365 dagen voor u klaar om te begeleiden op weg naar de beste versie van uzelf. Elke client wordt 1-op-1 begeleidt op zowel training, voeding & mindset.

BOEK EEN GRATIS INTAKE GESPREK

Of stuur een WhatsApp: 06 4747 2424