Baked oats met zomerfruit

Gebakken havermout uit de oven is een heerlijk ontbijt recept voor een doordeweekse (werk)dag. Het moet even in de oven, dus het kost iets meer tijd. De voorbereiding an sich kost je maximaal 5 minuten, dus terwijl je ontbijt in de oven zit heb je alle tijd om je ready to go te maken. Een goed begin is het halve werk! 

INGREDIËNTEN (voor 1 persoon):
– 50 gram havervlokken
– 1/4 theelepel bakpoeder
– 50 gram vers fruit
– 1/4 middelgroot ei
– 100 ml halfvolle melk
– 1 eetlepel maplesyrup
– 1/2 ongezouten roomboter
– 1/4 theelepel vanillearoma

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Meng de havervlokken met het bakpoeder en zout. Verdeel de helft van het havermengsel over de bodem van de ovenschaal. Leg hierop de helft van het fruit. Verdeel hier de rest van het havermengsel en het fruit over.

Smelt de boter. Meng de eieren, melk, maple syrup, boter en het vanillearoma door elkaar.

Schenk dit over de lagen havervlokken en fruit. Zet circa 30 min. in de oven en serveer warm.

VOEDINGSWAARDEN (per persoon):

Kcal: 345
Eiwit: 12 gram
Koolhydraten: 42 gram
Vetten: 13 gram


UW DOEL IS ONZE MISSIE
Het is onze drijfveer om mensen te helpen hun fysieke (en soms ook mentale) doelen te behalen. Om de maximale potentie van hun eigen lijf en gezondheid te vergroten en te laten benutten. Wij vergroten de quality of life. Het is ons doel om u de beste versie van uzelf te laten zijn.

Wij willen significante en tegelijkertijd duurzame verbetering in leef kwaliteit, gezondheid, lichaamsgewicht en fitheid teweeg brengen. Het is ons streven om zelfs meer verandering teweeg te brengen dan u vooraf zelf had kunnen dromen. Wij halen hier al 15 jaar onze voldoening uit.