DOSSIER SLAAP

5 EFFECTIEVE TIPS VOOR EEN BETERE SLAAP
Als Personal Trainers adviseren wij ook over slaap. Want als je gezond en fit door het leven wilt, moet je 3 dingen heel erg goed doen: beweging / training, goede voeding én slaap.

Die laatste is vaak een ondergeschoven kindje, maar o zo belangrijk. Hier lees je wat je kunt doen om je slaap te verbeteren.

“Maar liefst 39% van alle Nederlandsers geeft aan chronische slaapproblemen te hebben.”

Lees meer “DOSSIER SLAAP”

Anouk Hoogendijk: van topsporter naar topfit met 3SIXTY5

Anouk Hoogendijk (38) is voormalig professioneel voetbalster en stond na haar voetbalcarriére wederom voor een flinke sportieve uitdaging .

EEN NIEUWE UITDAGING NA DE TOPSPORT

Anouk Hoogendijk, bekend als voormalig professioneel voetbalster, stond voor een nieuwe uitdaging na haar sportcarrière. “Na het stoppen met professioneel voetbal bleef ik sporten nodig hebben voor mijn geluk. Maar met twee zwangerschappen veranderde mijn lichaam en fitheid aanzienlijk.”

DE WEG NAAR HERSTEL

Anouk’s fysieke uitdagingen tijdens en na haar zwangerschappen brachten haar bij 3SIXTY5. “Mijn tweede zwangerschap was moeilijker, en na de bevalling voelde ik dat ik ver van mijn oude fitheid was. Ik wist dat ik hulp nodig had om mijn oude kracht en vertrouwen terug te krijgen.”

Lees meer “Anouk Hoogendijk: van topsporter naar topfit met 3SIXTY5”

Koreaanse Kimchi Fried Rice

Dit Koreaanse Kimchi Fried Rice-recept is niet alleen eenvoudig en snel, maar ook boordevol smaak. Een typisch 3SIXTY5 gerecht! Het is de ideale manier om restjes rijst te gebruiken, aangezien koude rijst het beste werkt voor deze roerbak. Dus, als je wat rijst hebt overgehouden, is dit gerecht perfect voor jou!

Dit is de basisversie van Kimchi Fried Rice, maar je kunt het nog lekkerder maken door extra ingrediënten toe te voegen. Voeg bijvoorbeeld restjes groenten toe, zoals spinazie, kool of paddestoelen. Of voeg extra eiwitten toe, zoals tofu of vegetarische kipstukjes, naast het ei.

Lees meer “Koreaanse Kimchi Fried Rice”

Vanaf je 30e levensjaar verlies je kostbare spiermassa

Als je gezond én stokoud wilt worden, zorg er dan voor dat je spiermassa op peil blijft. Als de jaren gaan klimmen beschermt voldoende spiermassa tegen sterfte.

Die conclusie is te trekken uit een epidemiologische studie die Zwitserse geriaters hebben gepubliceerd in het wetenschappelijke blad Clinical Nutrition.

Lees meer “Vanaf je 30e levensjaar verlies je kostbare spiermassa”

Is Intermittent Fasting iets voor jou?

Intermittent Fasting (IF) is booming en kan je het afgelopen jaar niet zijn ontgaan. Er is van alles over gezegd en geschreven, zowel positief als negatief. De een gebruikt het als lifestyle, de ander als dieet-methode. Maar wat is het precies en hoe weet je of dit iets voor jou is? 

Lees meer “Is Intermittent Fasting iets voor jou?”

TOP 10 FIT-HACKS

Bij 3SIXTY5 helpen we je met gezonder worden, je bloedwaarden te verbeteren, fitter en sterker worden, vet verliezen en/of beter worden in een bepaalde sport of prestatie.

Om je op weg te helpen hebben we 10 opmerkelijke, maar wetenschappelijk bewezen tips op een rijtje gezet die je helpen in de strijd tegen de vetrollen.

Lees meer “TOP 10 FIT-HACKS”

Doe nu de 3SIXTY5 slaaptest!

INLEIDING

Hoe voel jij je na een nacht lang naar het plafond staren? Waarschijnlijk voelt je workout loodzwaar en heb je meer zin in een frietje bij de snackbar dan een gezonde salade. 

Het managen van – met een mooi woord – de juiste slaaphygiëne is essentieel voor een gezonde levensstijl. Slaap wordt vaak als het ondergeschoven kindje gezien en wordt daarom prioriteit gegeven aan beweging en voeding. Maar je slaap is minstens even belangrijk!

In dit artikel leggen we je uit hoe je nachtrust van invloed is op de volgende dag, of misschien wel dagen. Doe daarna de 3SIXTY5-slaaptest, deze test is bedoeld om je te voorzien van tips op het gebied waar jij de meeste problemen ervaart met je slaap. 

Lees meer “Doe nu de 3SIXTY5 slaaptest!”

3SIXTY5 Trainer Lars zijn hartaandoening

Onze personal trainer Lars van der Putten is 21 jaar oud en komt uit het pittoreske Betuwse dorpje Wadenooijen. Hij moet dus een flinke afstand reizen om in Amsterdam of Abcoude zijn sessies te geven. Van dat soort commitment houden we bij 3SIXTY5, en hij is in zijn stageperiode bij ons zo goed geworden dat we hem hebben aangenomen.

Helaas heeft Lars een aangeboren hartaandoening. En daar gaat hij de marathon van Amsterdam mee lopen… Lees meer “3SIXTY5 Trainer Lars zijn hartaandoening”

De 4 lekkerste Skinny Cocktails

De eeuwige struggle: gezellig drankjes drinken maar toch een beetje zwembroek of bikini proof blijven.

Hier de 4 beste keuzes om het gezellig te hebben zonder meteen vetrollen te kweken plus de welke sterke dranken met de minste calorieën!

Lees meer “De 4 lekkerste Skinny Cocktails”

De onmiskenbare voordelen van water drinken

H2O
Water is de essentie van het leven. Het is een fundamentele bron die ons lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren. Hoewel het gemakkelijk over het hoofd kan worden gezien, zijn de voordelen van voldoende water drinken werkelijk onmisbaar voor een gezonde levensstijl.

In dit artikel hebben we de diverse voordelen van water drinken op een rijtje gezet en leggen we uit waarom het cruciaal is om gehydrateerd te blijven.

Lees meer “De onmiskenbare voordelen van water drinken”